Appel(pannen)koek
Ontbijt, lunch, tussendoortje, diner je kan deze appel(pannen)koek altijd eten.
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
Recept voor 2 appels Ingrediënten:
- 2 eieren
- Snufje zout
- 30 gr honingvervanger
- stevia drops vanille naar smaak
- 60ml ongezoete (amandel)melk
- 40 gr volkorenmeel
- 30 gr amandelmeel, bijvoorbeeld van KoRo
- 5 gr bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 appels geschild en in schijfjes gesneden
- Bakspray
Benodigdheden:
- 2x een kom om in te mixen
- Mixer
- Spatel
- Koekenpan
Bereiding
Bereiding:
- Scheid de eieren en die het eiwit in een kom die ontvet is. Voeg het zout toe en klop heb eiwit stijf op
- Voeg bij de eierdooiers de honingvervanger en eventueel de vanille drops en klopt het +/- 4 min op
- Voeg de melk, de meel, de bakpoeder en de kaneel toe en spatel het door het beslag.
- Spatel nu voorzichtig de opgeklopte eiwit door het beslag, hou het luchtig.
- Spray de pan in en verwarm de pan.
- Haal de appelschijfjes door het beslag.
- Doe de in schijven in de pan en bak beide kanten goudbruin.
Recept door: @Tessa_lazyfitgirl