Appelbeignets met amandelspijs
Ben jij team oliebol of team appelbeignets? Zodra je deze voedzame appelbeignets met amandelspijs hebt geproefd, hoor je zeker bij team appelbeignets!
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
4 stuks
- 1 appel
- Een appelboor
Voor het beslag:
- 50 g volkoren meel
- 2 tl kaneel
- 8 g suikervervanger
- halve tl bakpoeder
- 70 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink
Voor het spijs:
- 30 g amandelmeel
- 20 g havermeel
- 30 g honingvervanger
- scheutje water
- kwart tl amandelaroma
Voor de kaneelsuiker:
- 1 el suikervervanger
- halve tl kaneel
Bereiding
- Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Schil de appel optioneel, dit hoeft niet. Snijd in plakken van ca. 1,5 cm.
- Meng de ingrediënten voor het beslag.
- Meng de ingrediënten voor het spijs, voeg kleine beetjes koud water toe tot het smeuïg is. De aroma roer je als laatste door.
- Leg de appel plakken op een bord, vul het gat in de appel met spijs en besmeer het overige spijs over de plakken.
- Verwarm een grote koekenpan met bakspray en wanneer de pan heet is, doe je ongeveer een halve eetlepel beslag per appelschijf in de pan, leg de appelschijven hierop en druk aan.
- Verdeel het overige beslag over de 4 appelschijven zodat ze volledig onder het beslag zitten
- Meng in een schaaltje de kaneel en suiker voor de dip.
- Bak de beignets in ca. 5 min goudbruin aan beide kanten en draai regelmatig om.
- Doe de deksel ook even op de pan zodat de appel wat zacht kan worden.
- Strooi er kaneelsuiker overheen voor het serveren en eet smakelijk!
Recept van @femsfoodiefinds