Bananenbrood met wortel
Bananenbrood met wortel, zo krijg je gemakkelijk extra groenten binnen.
Ingrediënten
- 3 flinke, rijpe bananen
- 325 gram volkorenmeel
- 100 gram appelmoes
- 3 eieren
- Zakje bakpoeder
- 150 gram wortelpuree
- Shotje of theelepel vanille-extract
- Ter garnering: 1 banaan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en meng met de eieren, het meel, de appelmoes, het bakpoeder, de wortelpuree en het vanilleextract, tot een 'glad' beslag. In de blender mixen kan ook.
- Vet een cakeblik of springvorm in en giet het mengsel in de vorm. Ik gebruik een springvorm van c.a. 28 cm, op de bodem bekleed met bakpapier.
- Strijk het beslag glad en garneer met plakjes banaan. Zet het mengsel midden in de oven, voor 45-60 minuten. De baktijd is verschillend per oven.
- Hij is klaar als je een satéprikker in het midden steekt en hem er droog weer uit haalt. Het brood mag nog wel iets smeuïg zijn in het midden.
Lees ook de blog over bananenbrood: 'Is bananenbrood gezond?'
Ontdek ook onze andere bananenbrood recepten:
- Gezond bananenbrood recept met noten en pure chocolade
- Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen
- Bananenbrood wentelteefjes
- Snicker bananenbrood
- Bounty bananenbrood
- Appel-banaanbrood
- Pina colada bananenbrood
- Pumpkin spice bananenbrood
- Bananenbrood met blauwe bessen en walnoot
- Citroen maanzaad bananenbrood
- Courgette-banaancake
Recept door: @laawra_lazyfitgirl