Banoffee taartje
Je kan dit banoffee taartje eten als tussendoortje, toetje of zelfs als ontbijt! Geloof me; het smaakt net als een echt taartje! Het bevat alleen meer eiwitten, bijna geen toegevoegde suiker en is laag in vetten.
Bereidingstijd: 10 min
Ingrediënten
2 personen
Voor de bodem:
- 2 volkoren biscuits
- 10 g amandelmeel
- 15 g havermeel
- 1/2 el 100% appelmoes
- een kneepje honing vervanger
Voor het taartje:
- 200 g vanille of karamel kwark of skyr (zonder toegevoegde suiker)
- 200 g high protein caramel pudding
- 1 banaan
- 2 blokjes suikervrije chocolade
- zero salted caramelsaus
Bereiding
- Stamp de biscuits fijn
- Roer het meel erdoor
- Doe vervolgens een schepje appelmoes erbij en een kneep honing vervanger
- Roer door tot het een kruimelig deeg is. Als het te droog is doe je een beetje appelmoes erbij
- Verdeel dit over 2 potjes of schaaltjes
- Verdeel vervolgens de Skyr of kwark over de schaaltjes, over de bodem
- Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel de helft van de banaanplakjes over de Skyr/kwark
- Verdeel hier overheen de karamelpudding
- Verdeel hier weer plakjes banaan overheen
- Optioneel doe je er een toef slagroom light op
- Schenk er wat salted caramelsaus overheen
- Hak de chocolade fijn en strooi dit er als laatste overheen
Recept van @femsfoodiefinds
https://www.instagram.com/p/C4U38VOiY5t/