Het lekkerste basis bananenbrood
Het recept voor de lekkerste basis bananenbrood.
Bereidingstijd: 7 + 45 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 80 ml ongezoete (plantaardige of magere) melk
- 40 g zonnebloemolie
- 1 flinke eetlepel honingvervanger
- 50 g havermout
- 1 tl baksoda
- 100 g volkoren meel
- 25 eiwitpoeder vanille smaak (of extra meel)
- Half zakje (8 g) bakpoeder
- 50 g amandelmeel
- Optioneel een scheutje vloeibare zoetstof of flavour drops naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard.
- Gebruik een cakevorm (die van mij is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
- Schep het beslag in de cakevorm en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan.
- Bak ongeveer 45-50 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
- Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.
Recept van: @femsfoodiefinds