Berry bread cake
Berry bread cake is ideaal als tussendoortje, of lunch.
Bereidingstijd: 10 + 45 min
Ingrediënten
- 2 bananen
- 100 g Volkoren(tarwe) meel
- 3 el Havermout
- 2 eieren, of maak een vegan ei: 2 el chiazaad, mengen met 6 el water
- 85 ml ongezoete melk (plantaardig)
- 2 tl koekkruiden
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 el flavour kick chocolade (foodspring)
- 2 handjes bessen (aalbessen, blauwe bessen en zwarte bessen)
- bakspray
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de banaan.
- Voeg melk en eieren (of de eivervanger) toe.
- In een andere kom mixen: volkorenmeel, havermout, koekkruiden & bakpoeder.
- Meng de inhoud van beide kommen (natte en droge ingrediënten) door elkaar.
- Roer de flavourkick en bessen erdoor. Bewaar wat besjes voor de garnering.
- Schenk het mengsel in de (voorgesprayde) taartvorm van ca 18 tot 22 cm en strooi de laatste bessen eroverheen.
- Bak de Berry bread cake in 45 minuten op 180 graden.
Recept door @Melliekokkerellie