Bounty bananenbrood
Op zoek naar een recept voor een voedzaam bananenbrood? Probeer deze variant met bountysmaak!
Bereidingstijd: 10 + 40 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 80 ml ongezoete plantaardige melk
- 40 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel honingvervanger
- 3 el cacao
- optioneel flavourshot / flavourdrops / zoetstof om het zoeter te maken
- scheutje vanille aroma
- 50 g havermout
- 1 tl baksoda
- 100 g volkoren meel
- 25 g whey chocolade smaak (of extra volkoren meel)
- Half zakje (8 g) bakpoeder
- 50 g amandelmeel
- 20 g kokosrasp
- 20 g cacao nibs, pure chocoladedruppels of gehakte pure chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard.
- Gebruik een cakevorm (mijne is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
- Schep het beslag in de cakevorm en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
- Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.
Eet smakelijk!
Ontdek ook onze andere bananenbrood recepten:
- Gezond bananenbrood recept met noten en pure chocolade
- Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen
- Bananenbrood wentelteefjes
- Snicker bananenbrood
- Appel-banaanbrood
- Pina colada bananenbrood
- Pumpkin spice bananenbrood
- Bananenbrood met blauwe bessen en walnoot
- Bananenbrood met wortel
- Citroen maanzaad bananenbrood
- Courgette-banaancake
Recept van: @femsfoodiefinds