Cheesecake met peer en speculaas
Deze cheesecake met peer en speculaas is ideaal voor welke speciale gelegenheid dan ook! Bijvoorbeeld als mooie Sinterklaastaart!
Bereidingstijd: 10 + 35 min
Ingrediënten
8 personen
Bodem
- 75 g havermeel
- 25 g amandelmeel
- 1 tl kaneelkruiden
- 2 tl speculaaskruiden
- 4 g bakpoeder
- 15 ml zonnebloemolie
- 1 el peer- of appelmoes 0%
- 1 ei
Cheesecakelaag
- 200 magere kwark
- 100 g zuivelspread light
- 20 g whey protein cookies & cream (foodspring)
- 1 tl vanille flavour kick (foodspring)
- 15 g havermeel
- 2 rijpe peren, geschild en in stukjes gesneden
Topping
- 1 el suikervervanger
- 1 tl speculaaskruiden
Bereiding
- Verwarm een heteluchtoven voor op 160 graden.
- Mix alle ingrediënten voor de bodem door elkaar.
- Leg een stuk bakpapier over de bodem van een springvorm (22 cm). Zet daarna de rand er weer op.
- Verdeel het bodembeslag over de bodem van de springvorm.
- Mix alle ingrediënten voor de cheesecakelaag door elkaar. Roer de stukjes peer er als laatste doorheen.
- Giet de cheesecakelaag over de bodem.
- Roer de speculaaskruiden door de suikervervanger. Verdeel dit over de cheesecake. Maak met een satéprikker draaiende bewegingen, zodat er een mooi patroon ontstaat.
- Zet de springvorm 35 minuten in de oven. Plaats een hittebestendig bakje met water naast de springvorm. Zo voorkom je dat de cheesecake gaat ‘scheuren’.
- Laat de cheesecake ten minste 1,5 uur afkoelen in de koelkast voordat je de springvorm verwijderd.
PS: met de code "Lazyfitgirl15" ontvang je 15% korting bij foodspring, uitgezonderd producten waar al korting op geldt.