Chocolatechip cake
Bereidingstijd: 10 + 30 min
Ingrediënten
10-12 plakken
- 150 g volkoren havermeel (gemalen havermout)
- 50 g amandelmeel
- 50 g kokosmeel
- 2 el whey chocolate & cookies (van Body&Fit)
- 1 el bakpoeder
- 125 g pompoenpuree
- 150 g Optimel stracciatella kwark
- 2 eieren
- 1 el honingvervanger
- Snufje zout
- 40 g suikervrije dark chocolate chips
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mik alle droge ingrediënten in een schaal en roer door elkaar.
- Meng in een mengkom alle natte ingrediënten, zeef hier de droge ingrediënten bij en voeg ¾ van de
chocolate chips toe. - Spatel luchtig door elkaar tot je een mooi beslag hebt (let op, deze is vaster dan een normaal
cakebeslag). - Stort het beslag in een cakevorm (ik gebruik een siliconenvorm) en verdeel de overige chocolate chips
over de cake. - Zet 30 minuten in de oven.
- Zodra de temperatuur van de cakevorm het toelaat haal je de cake uit de vorm om erbuiten verder af
te koelen.
Recept van @jessica_lazyfitgirl