Churro peren cheesecake
Dit churro peren cheesecake recept is zeker het proberen waard!
Bereidingstijd: 15 + 15 min
Ingrediënten
1 persoon
- Een ovenbestendig schaaltje van ca. 12 cm doorsnede
Voor de bodem:
- 2 volkoren biscuits
- 10 g amandelmeel
- 15 g havermeel (havermout blenden)
- Scheut honingvervanger
- Klein schepje 100% appelmoes
Voor de cheesecake:
- 150 magere naturel skyr, op smaak gebracht met flavourdrops (bijvoorbeeld cheesecake smaak)
- 45 gram zuivelspread light
- Een klein ei (inhoud ca. 45 gram)
- 2 tl (plantaardige) melk
- 10 gram vanille custard
- 1 kleine peer, niet te rijp
- 8 gram vanille custard poeder of maizena
- 1 gram kaneelpoeder
Voor de topping:
- 10 gram suikervervanger met een flinke snuf kaneel
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de bodem en druk goed aan. Zet in de airfyer en verwarm deze voor op 180 graden (kan ook in de oven).
- Meng intussen het tweede rijtje ingrediënten met elkaar in een schaaltje of kom
- Snijd de peer in stukjes en meng in een ander schaaltje of kommetje met de maizena/custardpoeder en kaneel.
- Wanneer de airfyer/oven voorverwarmd is, haal je het schaaltje eruit en schenk je de helft van het cheesecake mengsel op de bodem. Hier bovenop leg je de peer. Daarna schenk je de rest van het mengsel eroverheen.
- Strooi de helft van de kaneelsuiker (topping) over het taartje en bak ca. 15 min in de airfyer. In de oven moet het een minuut of 10 langer. Dit verschilt per oven.
- Laat het taartje goed afkoelen, zet daarna in de koelkast of ga er al van genieten! Ik maak het de avond van te voren.
- Voor het serveren top je het af met de rest van de kaneelsuiker en genieten maar!
Recept van: @femsfoodiefinds