Citroen-kokos blondies
Voedzame en smeuïge blondies waarin de smaken zoet en zuur perfect samen komen.
Bereidingstijd: 20 + 55 min
Ingrediënten
16 stukjes
Ingrediënten muffins:
- 1 citroen (sap + rasp)
- 140 gram cannelinibonen (uitgelekt)
- 150 gram appelmoes 0%
- 200 ml kokosdrink (ongezoet)
- 2 tl citroenaroma
- 100 gram volkoren havermeel
- 45 gram whey vanille
- 15 gram kokosmeel
- 3 tl bakpoeder
- 3 tl kokosrasp
Frosting:
- 80 gram zuivelspread light
- 35 gram poedersuiker (vervanger)
- 1 citroen (rasp)
- 2 el citroensap
Topping: - Kokosrasp
- Fijn gehakte pistachenootjes
- Citroenrasp
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165°C
- Pers de citroen goed uit (verwijder de pitten)
- Blend alle natte ingrediënten tot een egale massa
- Meng in een kom alle droge ingrediënten (incl. citroenrasp) en roer de natte ingrediënten hier doorheen tot een egaal beslag
- Stort het beslag in een vierkante vorm (ik gebruik een vorm van 20 x 20) en zet voor 55 minuten in de oven
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de frosting in een schaaltje goed door elkaar tot een egale massa
- Als de blondies goed zijn afgekoeld top je ze af met toppings naar keuze
Smullen maar!
Recept van: @jessica_lazyfitgirl