Citroen maanzaad cake
Een heerlijk tussendoortje op basis van skyr. Je kan de cake ook in plakken snijden en invriezen.
Bereidingstijd: 10 + 40 min
Ingrediënten
1 cake van 25 cm
- 265 g Ísey Skyr lemon cheesecake
- 3 eieren
- 85 g 100% appelmoes
- 50 g (zonnebloem)olie
- Wat vloeibare zoetstof naar smaak
- Rasp van 1 biologische citroen
Droge ingrediënten:
- 110 g havermeel
- 115 gram volkorenmeel
- 3 tl bakpoeder
- 1 el maanzaad
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
- meng in een kom de Skyr, eieren, appelmoes, olie en zoetstof met elkaar. Rasp de citroen en roer nogmaals door.
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.
- Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin. Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.
- Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van @femsfoodiefinds