Cottage cheese ijsjes
Deze ijsjes zijn enorm romig door de cottage cheese en tegelijkertijd lekker zoet. Heerlijk verfrissend tussendoortjes voor de warmere zomerdagen welke je tegelijkertijd lekker wat energie geven voor de rest van de dag.
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
4 ijsjes
- 100 gram cottage cheese
- 100 gram magere kwark
- 4 tl el whey chocolate cookie of vanille
- 1 el honingvervanger
- Citroensap en/of rasp (naar smaak)
Toppings: - Aardbei in plakjes
- Diepvries aardbeien voor puree
- Gepofte amaranth
- Fijn gehakte suikervrije pure chocolade
Bereiding
- Verwarm wat diepvries aardbeien in een pannetje tot ze gesmolten zijn
- Met een staafmixer maal je dit fijn tot je een puree hebt en vervolgens laten afkoelen (meestal maak ik direct een grotere hoeveelheid die ik in de koelkast bewaar, ook lekker door je kwark tussendoor)
- Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa
- Schuif in de houdertjes een houten stokje en stort de helft van je mix in de ijsvormpjes (heb zelf ijsvormpjes voor Magnum met houten stokjes)
- Verdeel de plakjes aardbei hier overheen en verdeel daarna de rest van je mix over de ijsvormpjes
- Tot slot verdeel je naar eigen wens de toppings er overheen, hier kan je aan toevoegen wat je zelf lekker vind (na de puree kan je het even er doorheen mengen met een satéprikker voor de mooie structuur)
- Zet voor min. 3 uur in de vriezer en schuif ze voorzichtig uit de mal
Smullen maar!
Recept van @jessica_lazyfitgirl