Crunchy amandel blondies
Heerlijke en voedzame blondies op basis van notenpasta en peulvruchten.
Bereidingstijd: 5 + 35 min
Ingrediënten
- 125 g (uitlekgewicht) kikkererwten
- 1 tl vanille aroma
- 80 g crunchy 100% amandelpasta
- 40 g honingvervanger
- halve tl bakpoeder
- snuf kaneel
- 1 el suikervervanger
- snuf zout
- Een paar amandelen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Mix de kikkererwten, honingvervanger, bakpoeder, kaneel en zout in een keukenmachine tot een egaal beslag.
3. Doe het kikkererwten mengsel in een kom en roer er de amandelpasta en suikervervanger doorheen.
4. Bekleed een kleine vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier en stort het beslag erin. Met een natte lepel strijk je de bovenkant glad. Verdeel de amandelen erover.
5. Bak voor ca 35 min af in de oven. Laat daarna goed afkoelen en snijd in blokjes.
Recept van @femsfoodiefinds