Easter brownies
Feestelijke én voedzame brownies met chocolade ganache voor de Pasen.
Bereidingstijd: 15 + 25 min
Ingrediënten
16 stukjes
- 240 gram cannellinibonen (uitgelekt)
- 60 gram havermeel
- 80 gram cacaopoeder
- 100 gram whey chocolat & cookies
- 2 tl bakpoeder
- 200 gram appelmoes 0%
- 200 ml amandelmelk (ongezoet)
- 2 tl fijn gehakte suikervrije pure chocolade
Topping: - 65 gram suikervrije pure chocolade
- 5 el amandelmelk (ongezoet)
- Handje fijn gehakte easter eggs (BG)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle natte ingrediënten in een blender en blend tot een gladde massa
- In een mengkom meng je alle droge ingrediënten en giet hier ook de natte bij en dit meng je tot een egaal beslag
- Stort het beslag in een vierkante brownie vorm (die van mij is 20 x 20 cm)
- Zet 25 minuten in de oven
- Ondertussen smelt je de chocolade met amandelmelk au bain-marie
- Zodra het goed gesmolten is laat je het afkoelen en weer wat indikken
- Haal de brownies uit de oven als ze goed zijn en laat afkoelen op een rooster
- Wanneer de brownies zijn afgekoeld én de ganache voldoende ingedikt (deze moet smeerbaar zijn, maar niet meer te vloeibaar zodat deze van de brownie afdruipt) kan je de ganache er overheen verdelen
- Tot slot kan je de fijn gehakte easter eggs over de brownie verdelen en optioneel nog een paar hele er bovenop leggen
Smullen maar!
Recept van @jessica_lazyfitgirl