Eiwitrijke appelcake
Niet alleen supermakkelijk om te maken, maar deze eiwitrijke cake heeft ook nét dat beetje extra. Met extra bedoel ik niet de calorieën of toegevoegde suikers, maar ik heb het over de eiwitten en vezels. Macro’s en micro’s die goed zijn voor je lichaam!
Bereidingstijd: 20 + 80 min
Ingrediënten
10 plakken
- 150 gr Jonagold (1 appel)
- 100 gr 0% Griekse yoghurt
- 100 ml amandelmelk ongezoet (Alpro)
- 100 ml eiwit (drie eieren)
- 50 gr kokosmeel
- 25 gr whey isolate van Personal Protein met vanille shot
- 10 gr suikervervager
- 5 gr vanille aroma (Dr Oetker)
- 5 gr amandel aroma (Dr Oetker)
- 5 gr bakpoeder
- 2 gr koek- en speculaaskruiden
- 1 gr zout
- Bakspray
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 190°C en vet je cakevorm in met bakspray (PAM spray).
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Was je appel, snijd hem door de helft en maak dunne plakjes van de ene helft en blokjes van de andere helft.
- Doe alle droge ingrediënten in een mengkom, inclusief de appelblokjes, en meng dit door elkaar.
- Voeg nu alle overige ingrediënten erbij en roer totdat het mengsel een deegachtig beslag is geworden.
- Spatel het beslag gelijkmatig in de cakevorm. Garneer de cake met de overige plakjes appel.
- Bak de cake in ongeveer 80 minuten gaar, in het midden van de oven.
Recept van: Lot Beukers