Frozen cottage cheese barks
Verfrissende romige barks met een fruitlaag als perfect voedzaam tussendoortje voor de warme dagen.
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
ca. 10 stuks
- 3 el frambozen puree
- 200 gram cottage cheese
- 200 gram magere kwark
- 3 el whey chocolate cookie of vanille
- 2 el honingvervanger
Toppings: - Gepofte amaranth
- Fijn gehakte suikervrije pure chocolade
Bereiding
- Verwarm wat diepvries frambozen in een pannetje tot ze gesmolten zijn
- Met een staafmixer de frambozen fijn malen tot je een puree hebt en vervolgens laten afkoelen (meestal maak ik direct een grotere hoeveelheid die ik in de koelkast bewaar)
- Leg wat bakpapier op een bakplaat (die van mij is 25 x 30 cm) die goed in je vriezer past
- Meng alle ingrediënten (excl. frambozen puree) in een blender tot een gladde massa
- Stort alles op de plaat en verdeel zodat het overal even hoog is
- Verdeel de frambozen puree hier overheen en verdeel met een satéprikker of mespuntje alles over de bovenkant voor een leuke structuur
- Tot slot verdeel je naar eigen wens de toppings er overheen, hier kan je aan toevoegen wat je zelf lekker vind
- Zet voor minimaal 3 uur in de vriezer waarna je ze in gewenste stukken kan snijden
Smullen maar!
Recept van @jessica_lazyfitgirl
De losse gesneden stukken kan je gewoon in een bakje of zakje in de vriezer bewaren.