Gevuld paasei
Recept voor een gevuld chocolade paasei waarmee jij iedereen kan verrassen met Pasen!
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
2 paaseieren
- Suikervrije pure chocolade
Vulling: - ½ volkoren biscuits of digestive 0%
- 100 gram cottage cheese light
- 2 el whey chocolate cookies
- 2 el cacaopoeder
- Paar fijn gehakte easter eggs (BG)
Benodigdheden: - Mal voor groot paasei (schil van een avocado kan ook met wat plastic folie erin)
Bereiding
- Breek de chocolade in stukjes op de breeklijn en doe deze in een bakje
- Smelt de chocolade au bain-marie tot deze mooi vloeibaar is (zorg dat het bakje het water niet raakt)
- Verdeel de chocolade over je malletjes en zorg dat overal een dikke laag chocolade zit
- Zet voor minimaal een half uur in de vriezer tot ze helemaal zijn uitgehard
- Ondertussen maak je de vulling door de cottage cheese, whey en cacaopoeder in een blender te blenden tot een egale luchtige mousse
- Ook kan je het halve biscuitje verkruimelen
- Zodra de helften voor het chocolade ei zijn uitgehard kan je ze voorzichtig uit de malletjes halen
- Vul vervolgens 2 helften met het kruim en verdeel daar bovenop de chocolademousse over beide helften
- Top optioneel af met wat fijn gehakte easter eggs en leg er een 2e helft van een chocolade ei bovenop
Smullen maar!
Recept van @jessica_lazyfitgirl
Je kan deze eieren prima al een dag eerder maken en in een luchtdicht bakje bewaren in de koelkast.