Gevulde portobello met basilicum & kaas
Portobello's zijn grote champignons die je met de heerlijkste ingrediënten kunt vullen. In dit recept leggen we je uit hoe dat je ze klaarmaakt.
Ingrediënten
2 porties
- 2 portobello's
- 1 rode paprika
- 100 gram cherrytomaten
- 1 takje basilicum
- 3 teentjes knoflook
- 15 gram pijnboompitten
- Handje (vegan) feta of geraspte kaas (smaakmaker, zie opdracht D)
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pers de knoflook en hak de basilicum fijn. Snijd de paprika in blokjes en de cherrytomaten in partjes.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de knoflook samen met de basilicum.
- Voeg de paprika, tomaten, zout en peper toe aan de pan en bak dit 5 minuten mee. Voeg de laatste minuut de pijnboompitten toe en bak deze mee.
- Doe de portobello's in een ovenschaal en vul deze met de groenten. Garneer met de feta of kaas.
- Zet de portobello's 10 minuten in de oven, of leg ze op de bbq.
- Haal de portobello's uit de oven en serveer als bijgerecht of als hapje!
Recept van: @happyhealthylieke