Gezondere kruidnoten monchou
Een ideaal toetje voor pakjesavond of om lekker de restjes kruidnoten op te maken! Dit toetje is zo lekker en een voedzamere variant op normale monchou! Je kan natuurlijk ook gerust andere koekjes voor de bodem gebruiken zoals speculoos/speculaas (BG) of volkoren biscuits.
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
2 porties
Topping:
- 150 gram diepvries kersen
- vanille aroma
- maizena
Voor de bodem:
- 20g kruidnoten, gestampt (BG)
- 1 el volkoren meel
- 1 el (zonnebloem)olie
- Optie: wil je het zoeter? Doe er dan nog honingvervanger bij
Voor de “monchou”:
- 1,5 knijpverpakking Ísey Skyr vanille
- 50 g zuivelspread light
- Optie: wil je het zoeter? Voeg dan zoetstof, honingvervanger of stevia drops toe
Bereiding
- In een steelpannetje warm je de diepvries kersen met een scheutje water op tot ze ontdooid en warm zijn.
- Doe er een scheutje vanille aroma bij.
- Maak een papje met maizena en koud water en doe steeds een klein beetje bij de kersen tot je tevreden bent over de dikte.
- Laat het kersenmengsel een klein beetje afkoelen
- Meng de skyr met de zuivelspread en roer goed door
- Meng de ingrediënten voor de bodem en verdeel over de glaasjes
- Verdeel hier overheen het skyrmengsel
- Doe daarna de kersen over het skyrmengsel
- Voor het serveren verdeel je er nog wat gestampte kruidnootjes overheen en genieten maar!
Recept van @femsfoodiefinds