Granola bakjes met kwark en vers fruit
Probeer eens deze heerlijke, Lazyfitgirl-proof granolacups met kwark en vers fruit!
Ingrediënten
6 porties
Bodem:
- 75 g muesli of grove havermout
- 20 g zonnebloemolie
- 1 el pindakaas 100% (met stukjes)
- Kaneel naar smaak
- Shotje vanille (aroma)
- 25 g ongezouten notenmix (in hele kleine stukjes gesneden)
- 1 eiwit van een ei
- 30 g fijne havermout
Vulling:
- 140 g magere kwark
- 15 g eiwitpoeder vanille
- 1 gelatineblaadje en een bakje koud water
- 3 el water
- (vers) fruit
Bereiding
Bodem:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten, behalve de 30 gram fijne havermout, bij elkaar in een mengkom. Zet de staafmixer er even op.
- Kneed alles daarna alles nog even door elkaar.
- Doe de 30 gram fijne havermout er doorheen en kneed alles door elkaar tot een grote bal (kneed net zolang tot je deeg niet meer kruimelt).
- Verdeel het deeg in 6 kleine bolletjes.
- Doe de siliconen vormpjes in de stalen muffinvorm.
- Leg in elk vormpje een balletje deeg. Druk dit aan en verdeel het deeg evenredig over het hele vormpje.
- Zet de vormpjes 10 minuten in de oven.
- Laat de bakjes even afkoelen en haal ze er voorzichtig uit.
Vulling:
- Week het gelatineblaadje 5 minuten in een bakje koud water.
- Verwarm de 3 el water in een steelpannetje.
- Knijp het gelatineblaadje uit en leg het in de steelpan. Als het goed is lost het meteen op. Zet het vuur uit, roer goed door en laat het even staan.
- Roer ondertussen het eiwitpoeder door de kwark (net zolang tot alle klontjes verdwenen zijn).
- Doe de gelatine erbij en roer goed door.
- Zet dit ca 1 uur in de koelkast. Hoe langer, hoe steviger.
- Doe er stukjes vers fruit bovenop.
Recept van: @noor_lzfit