Haverkoeken met pure chocolade en banaan
Heerlijk tussendoortje deze haverkoeken met pure chocolade en banaan.
Ingrediënten
6 stuks
- 100 gram fijne havermout
- 25 gram amandelmeel
- 6 gram bakpoeder
- 1 tl flavour kick hazelnoot
- 1 tl kaneel
- 100 gram geprakte (rijpe) banaan
- 1 ei
- 10 gram pure chocola (minstens 75% cacao), in kleine stukjes gesneden
Bereiding
- Verwarm een hetelucht oven voor op 180 graden
- Doe de havermout, amandelmeel, bakpoeder, flavour kick en kaneel bij elkaar. Roer goed door.
- Meng de geprakte banaan en het ei, en voeg het mengsel aan de droge ingrediënten. Roer goed door.
- Spatel de chocoladestukjes erdoorheen.
- Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat.
- Verdeel het beslag in 6 hoopjes over de bakplaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de koeken zit. Druk de koeken niet aan.
- Zet de bakplaat 20-22 minuten in de oven.
- Laat ze even afkoelen (de chocolade is heet) en eet smakelijk.
Recept door: @noor_lzfit