Knapperige haverkoeken
Deze homemade haverkoeken zijn lekker knapperig, en nog zacht van binnen.
Die wil je proeven!
Ingrediënten
10 porties
- 150 g havermout
- 100 g volkoren tarwemeel
- 60 ml zonnebloemolie
- 60 ml haverdrink
- 50 g honingvervanger
- 40 g suikervervanger
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
Bereiding
- Meng de droge ingrediënten (zonder de suikervervanger) met elkaar en roer goed door.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten met de suikervervanger door elkaar tot een egale massa.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng met een spatel tot een plakkerige massa.
- Maak je handen een beetje nat en rol bolletjes van het deeg. Plet de bolletjes op een met bakpapier beklede plaat.
- Bak de koeken in een voorverwarmde oven op 180° zo'n 20 minuten. Het is de bedoeling dat de koeken wat donkerder gekleurd zijn aan de buitenrand.
- Wanneer je de koeken uit de oven haalt zijn ze nog zacht. Laat ze afkoelen op de plaat en wanneer de plaat afgekoeld is verder op een rooster. Dit zorgt ervoor dat ze hard worden. Knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
Recept van: @marit_lazyfitgirl