Koffiecake
Liefhebber van koffie? Probeer deze lazyfit koffiecake eens.
Bereidingstijd: 15 + 40 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 150 g volkoren meel
- 60 g havermeel
- 15 g whey protein vanille (of extra meel)
- 15 gram oploskoffie
- 2,25 tl bakpoeder
- Snuf zout
- 65 g zonnebloemolie (of olijfolie)
- 100 g ongezoete appelmoes
- 90 g suikervervanger
- 150 ml ongezoete (plantaardige) melk
- 10 ml citroensap
- 3 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 35 gram cacaonibs
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier en vet de rest van de vorm in met bakspray.
- In een grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, melk, citroensap, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar
- Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een andere kom
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
- Meng met een rubberen spatel de cacaonibs door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm van 25 cm (bekleed met bakpapier), en bak het ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van: @femsfoodiefinds