Kokos bananenbrood
Dit heerlijke bananenbrood is een ideaal tussendoortje. Je kan het ook in plakken snijden en invriezen.
Bereidingstijd: 10 + 45 min
Ingrediënten
1 cake van 25 cm
- 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 80 ml ongezoete plantaardige melk
- 40 ml (zonnebloem)olie
- 1 eetlepel honingvervanger
- optioneel zoetstof / flavourdrops om te zoeten
- scheutje vanille aroma
- 50 g havermout
- 1 tl baksoda
- 100 g volkoren meel
- 25 g (vegan) eiwitpoeder vanille smaak (of extra meel)
- Half zakje (8 g) bakpoeder
- 50 g amandelmeel
- 20 g geraspte kokos
- 20 g (suikervrije) chocoladedruppels
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
- Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard
- Gebruik een cakevorm (mijne is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
- Schep het beslag in de cakevorm, top af met de fijn gehakte nootjes en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
- Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.
Recept van @femsfoodiefinds