Lemon blueberry crumble muffins
Mega voedzame en smeuïge muffins waarin de smaken zoet en zuur perfect samen komen.
Bereidingstijd: 15 + 25 min
Ingrediënten
8 stuks
Ingrediënten muffins:
- 1 citroen (rasp + sap)
- 150 gram volkoren havermeel
- 75 gram amandelmeel
- 2 el whey vanille
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el honingvervanger
- 3 el amandelmelk
- 150 gram blauwe bessen
Crumble: - 35 gram volkoren havermeel
- 25 gram amandelmeel
- ½ citroen (rasp)
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el honingvervanger
Frosting: - 10 gram poedersuiker (vervanger)
- ¼ citroen (rasp)
- 2 tl citroensap
- 40 gram zuivelspread light
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Rasp de citroen en pers deze daarna goed uit (verwijder de pitten)
- Meng alle droge ingrediënten (incl. citroenrasp) in een kom en roer de natte ingrediënten hier doorheen tot een egaal beslag
- Meng de blauwe bessen met een klein beetje havermeel en spatel daarna door het beslag
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (ik gebruik een siliconen vorm zodat ze makkelijk los komen)
- Maak nu de crumble door alle ingrediënten hiervoor goed met elkaar te vermengen tot je dit kan kruimelen (te plakkerig, voeg dan nog wat meel toe en bij te droog nog wat honingvervanger)
- Verdeel de crumble over de muffins en bak ze in 25 minuten gaar
- Laat ze hierna even in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de frosting goed door elkaar tot een egale massa
- Als de muffins goed zijn afgekoeld top je ze af met de frosting en citroenrasp
Smullen maar!
Recept van: @jessica_lazyfitgirl