1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rasp de citroen (je kan ook de schil met een dunschiller eraf halen en daarna fijn hakken, let dan wel op dat je het witte dat bitter is er niet vanaf schilt) en pers deze daarna goed uit (verwijder de pitten).
  3. Mik alle droge ingrediënten (incl. citroenrasp) in een mengkom en meng even door elkaar.
  4. Roer de natte ingrediënten hier doorheen tot een egaal beslag.
  5. Gooi de blauwe bessen bij dit beslag en roer er doorheen.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (ik gebruik een siliconen vorm zodat ze makkelijk los komen).
  7. Bak de muffins in 25 à 30 minuten gaar in de oven.
  8. Laat hierna goed afkoelen.

Topping:

  1. Rasp de ½ citroen en pers deze daarna goed uit.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een egale massa.
  3. Als de cake goed is afgekoeld kan je de topping er overheen verdelen en tot slot nog wat citroenrasp er overheen strooien.

Recept van @jessica_lazyfitgirl