Mango paascake
Een heerlijk feestelijk mango paascake.
Dat wordt genieten met Pasen, of wanneer jij daar trek in hebt natuurlijk.
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
8 stukjes
Ingrediënten cake:
- 60 gram havermeel (gemalen havermout)
- 40 gram amandelmeel
- 30 gram suikervervanger
- 20 gram whey vanille
- 1 el bakpoeder
- Snufje zout
- 5 eieren
Ingrediënten vulling:
- 100 gram zuivelspread light
- 100 gram magere kwark
- 2 el whey vanille
- 1 portie mango chiajam
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Meng de droge ingrediënten voor de cake in een mengkom en zeef dit (vezels kan je er daarna weer bij gooien).
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Spatel het eigeel voorzichtig door de eiwitten tot het één geheel is.
- Zeef de droge ingrediënten nogmaals boven het eimengsel en spatel dit voorzichtig er doorheen tot je een mooi luchtig beslag hebt.
- Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier tot een dunne langwerpige plak.
- Zet 5 minuten in de oven.
- Ondertussen kan je de crème maken door de zuivelspread, kwark en whey met elkaar te vermengen tot een egale massa.
- Wanneer de cake klaar is laat je deze even afkoelen (eventueel kan je er bakpapier en snijplank opleggen om plat te drukken).
- Als de cake helemaal is afgekoeld snijd je alle zijkanten eraf.
- Verdeel de chiajam en crème over de cake.
- Snij de cake in gelijke stroken van zo’n 3cm en maak een cirkel zoals op de foto hieronder.
- Top eventueel af met wat toefjes crème, mangoballetjes, frambozen en M&M eggs (BG).
Smullen maar!
Recept van: @jessica_lazyfitgirl