Marmer bananenbrood
Een heerlijk smaakvol bananenbrood met marmer effect, met de smaken van chocolade en vanille.
Bereidingstijd: 10 + 50 min
Ingrediënten
- 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 80 ml ongezoete (plantaardige of magere) melk
- 40 g zonnebloemolie
- 1 eetlepel honingvervanger
- 50 g havermout
- 1 tl baksoda
- 100 g volkoren meel
- 25 eiwitpoeder vanille smaak (of extra meel)
- Half zakje (8 g) bakpoeder
- 50 g amandelmeel
- optioneel een scheutje vloeibare zoetstof of flavour drops naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
- Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard
- Verdeel het beslag over 2 kommen en roer door de ene helft 1,5 el cacao en door de andere helft een scheutje vanille aroma
- Gebruik een cakevorm (mijne is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
- Schep om en om een eetlepel vanille en chocolade beslag in de cakevorm. Stapel de 2e laag in tegengestelde richting (dus een schep chocolade op een schep vanille). Steek daarna een mes verticaal in het beslag en ga met een zigzaggende beweging van links naar rechts en in tegengestelde richting weer terug. Hierdoor ontstaat een soort marmer effect.
- Bak ongeveer 45-50 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
- Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.
Recept van @femsfoodiefinds