Nectarine cake
De zomer in je bol met deze heerlijke en frisse cake!
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Ingrediënten
1 cake
Natte ingrediënten:
- 65 g (zonnebloem)olie
- 85 g ongezoete appelmoes
- 85 g suikervervanger
- 150 ml (plantaardige) melk
- 10 ml citroensap
- 3 eieren
- scheutje vanille aroma
Droge ingrediënten
- 150 g volkoren meel
- 60 g havermeel
- 15 g (vegan) eiwitpoeder vanille
- 2,25 tl bakpoeder
- 1,5 tl vanille poeder
- Snuf zout
- 1 a 2 nectarines, ontdaan van pit en in plakjes gesneden
- een paar gehakte amandelen of andere noten
Verder nodig:
- een ovenschaal van ca. 28x18 cm
Bereiding
- Meng alle natte ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten, incl. de suiker) met elkaar in een grote kom en laat even staan
- Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet de rest van de vorm in met bakspray
- In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
- Snijd de nectarine in plakjes.
- Wanneer de oven voorverwarmd is, voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
- Schenk het beslag in de ovenschaal. Verdeel de plakjes nectarine en noten erover en bak ca. 45 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van @femsfoodiefinds