Nectarine plaat cake
Een heerlijke voedzame en frisse plaatcake met plakjes nectarine
Bereidingstijd: 15 + 40 min
Ingrediënten
ca. 10 porties
Eerste rijtje ingrediënten:
- 65 g (zonnebloem)olie
- 85 g ongezoete appelmoes
- 85 g suikervervanger
- 150 ml plantaardige ongezoete drink of melk
- 10 ml citroensap
- 3 eieren
- scheutje vanille aroma
- 1 tl vanille poeder (of een extra scheutje vanille aroma)
- Een grote ovenschaal (deze was 23x36 cm)
- Een vel bakpapier
Tweede rijtje ingrediënten:
- 150 g volkoren meel
- 60 g havermeel
- 15 g eiwitpoeder vanille
- 2,25 tl bakpoeder
- Snuf zout
Als topping:
- 1 a 2 nectarines, in plakjes gesneden
- een handje gehakte nootjes
Bereiding
- Meng alle ingrediënten van het eerste rijtje ingrediënten met elkaar in een grote kom en laat even staan
- Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een grote ovenschaal (ik gebruik er 1 van 23x36 cm) met bakpapier
- In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
- Snijd de nectarine in plakjes
- Wanneer de oven voorverwarmd is, voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
- Schenk het beslag in de ovenschaal. Verdeel de plakjes nectarine erover en vervolgens de gehakte nootjes.
- Bak ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van @femsfoodiefinds