Oliebol cake

Een heerlijk en voedzaam tussendoortje. Past helemaal in de periode rondom de feestdagen, maar ook lekker op andere momenten in het jaar.
Bereidingstijd: 5 + 40 min
Ingrediënten
1 cake van 25 cm
- een handje rozijnen
- 265 g Ísey Skyr vanille of toffee
- 3 eieren
- 85 g 100% appelmoes
- 50 g (zonnebloem)olie
- 2 el suikervervanger
Droge ingrediënten:
- 110 g havermeel
- 115 g volkorenmeel
- 3 tl bakpoeder
- Een cakevorm van 25 cm
- Bakpapier
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
- week de rozijnen in heet water
- meng in een kom de Skyr, eieren, appelmoes, olie en suiker met elkaar.
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.
- schep tot slot de geweekte rozijnen door het beslag
- Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
- Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.
- Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van @femsfoodiefinds