Oranje kwarktaart
Recept voor een voedzame oranje kwarktaart, ideaal voor bijvoorbeeld Koningsdag! Daar word je vrolijk van.
Bereidingstijd: 20 + 200 min
Ingrediënten
4 stukken
Bodem:
- 40 gram volkoren havermeel
- 15 gram amandelmeel
- 2 tl honingvervanger
- 2 tl zonnebloemolie
- Shotje mango (Personal Protein)
- 0,5 tl bakpoeder
Kwarklaag:
- 250 gram magere kwark
- Shotje mango
- Rasp halve sinaasappel
- 3 blaadjes gelatine
Fruitlaag:
- 75 gram perziken (bevroren)
- 50 gram mango (bevroren)
- Scheutje sinaasappelsap
- 2 blaadjes gelatine
Nog meer nodig:
- Springvorm 12cm
Bereiding
- Leg de gelatine voor 30 min. in koud water
- Doe alle droge ingrediënten voor de bodem in een kom en meng door elkaar
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en zorg dat alles goed vermengt
- Leg bakpapier op de bodem en vet de rand in met bakspray
- Doe het deeg in de springvorm en druk aan met een lepel (als je de bolle kant vochtig maakt plakt deze niet)
- Zet 20 min. op 180°C in de oven. Als hij goed is zet dan in de koelkast.
Terwijl de bodem afkoelt maak je de kwark- en fruitlaag:
- Meng de kwark met een shotje mango en sinaasappelrasp
- Warm 2 el op in een pan (niet koken), knijp de gelatine goed uit en los hierin op
- Als het is opgelost haal je de pan van het vuur en voeg je gelijkmatig de koude kwark toe
- Als de bodem én kwark goed zijn afgekoeld kan je de kwark over de bodem schenken
- Doe het bevroren fruit met sinaasappelsap in een pannetje en zet op een laag vuurtje
- Als het fruit zacht is pureren en gelatineblaadjes erin oplossen
- Fruitlaag over de kwark verdelen
- Zet min. 3 uur in de koelkast om op te stijven
Recept van: @jessica_lazyfitgirl