Paas muffins
Feestelijk én voedzame muffins die perfect zijn voor Pasen.
Bereidingstijd: 15 + 25 min
Ingrediënten
8 muffins
- 100 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 2 el cacaopoeder
- 2 el whey chocolate cookies
- 150 gram appelmoes 0%
- 2 eieren
- 75 ml amandelmelk (ongezoet)
- 2 el honingvervanger
- 2 el zonnebloemolie
- 60 gram suikervrije pure chocolade druppels
Topping: - 80 gram zero lemon custard
- 1 citroen (rasp)
- 1 citroen (sap)
- 250 ml water
- 40 gram zuivelspread light
- Handje fijn gehakte easter eggs (BG)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng de droge ingrediënten voor de muffins in een mengkom
- Doe hier de natte ingrediënten bij en roer goed door elkaar tot een egaal beslag
- Roer hier de chocoladedruppels doorheen zodat ze goed verdeeld zijn
- Verdeel het beslag over de muffins vormpjes en zet voor 25 minuten in de oven
- Ondertussen maak je de custard door de mix hiervoor in een mengkom te mengen met citroenrasp
- Giet hier vervolgens het citroensap bij en onder mengen met een garde ook het water
Let op! Het sap moet ongeveer 50 ml zijn, anders wat meer water toevoegen! - Voeg vervolgens ook de zuivelspread toe en meng tot er geen klontjes in zitten
- Doe de custard in een spuitzak en laat een kwartiertje in de koelkast opstijven
- Als de muffins zijn afgekoeld kan je de custard er op spuiten en aftoppen met de fijn gehakte easter eggs
Smullen maar!
Recept van @jessica_lazyfitgirl
Deze muffins zijn zo’n 4 dagen goed te bewaren in een luchtdichte bak, spuit de custard er pas op als je ze gaat eten.
https://www.instagram.com/reel/C5EFRwaonIN/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==