Perzik muffins
Heerlijke zomerse, frisse en smaakvolle high protein muffins
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Ingrediënten
9 muffins
- 175 gram Ísey Skyr perzik on top
- 2 eieren
- 40 gram appelmoes
- 10 gram zonnebloemolie
- wat vloeibare zoetstof naar smaak
- 75 g havermeel
- 75 g volkoren meel
- 2 tl bakpoeder
- 1 niet al te rijpe (wilde) perzik, in kleine blokjes gesneden
- siliconen muffin vormpjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng een voor een de Ísey Skyr, eieren, appelmoes, zonnebloemolie en vloeibare zoetstof en roer met een garde tot een egaal beslag.
- Meng in een apart kommetje de havermeel, volkoren meel en bakpoeder
- Doe het meel bij het beslag en meng door elkaar met een rubberen spatel
- Snijd de perzik in kleine blokjes en roer dit voorzichtig door het beslag
- Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven en vul de siliconen vormpjes telkens met een volle eetlepel beslag.
- Bak voor 20 a 25 min af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is
- Voor het serveren kan je het optioneel aftoppen met een schep van de Ísey Skyr en nog wat stukjes perzik (of nectarine).
Recept van @femsfoodiefinds