Pompoen chocolade cake
Een gezond recept voor pompoen chocolade cake maak je met dit recept.
Bereidingstijd: 15 + 55 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 65 g zonnebloemolie
- 100 g honingvervanger
- 2 eieren
- 60 ml (plantaardige) melk
- 250 g pompoenpuree
- 1 theelepel pumpkin spice specerijenmix (of kaneel/koekkruiden)
- 2 el cacao
- 1 tl baksoda (geen bakpoeder!)
- 1 tl vanille aroma
- Halve tl zout
- 235 g (1 en 3/4 cup) volkorenmeel
- 35 g cacaonibs
- Wat vloeibare zoetstof naar smaak
- Wat cacaopoeder voor over de cake
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165 graden, hete lucht.
- Vet een cakevorm van ca. 25 cm in of bekleed met bakpapier
- Mix de olie en honingvervanger samen in een grote kom met een garde. Voeg de eieren toe en mix met de garde tot het met elkaar gemengd is.
- Voeg de puree, melk, kruiden, cacao, baksoda, vanille extract en zout toe en mix met de garde tot het gemengd is.
- Pak een grote lepel of pannenlikker en meng het meel en de cacaonibs erdoor tot het gemengd is. Het is niet erg als er wat klonten in zitten. Breng op smaak met wat vloeibare zoetstof.
- Doe het beslag in de cakevorm en strooi er wat cacaopoeder overheen.
- Bak 55-60 minuten in de oven totdat een sateprikker er schoon uit komt.
Recept van: @femsfoodiefinds