Pumpkin spice bananenbrood

Heb je deze variant al eens geproefd? Probeer dit pumpkin spice bananenbrood recept
Bereidingstijd: 10 + 40 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 2 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake)
- 120 gram pompoenpuree (bijvoorbeeld een babypotje)
- 2 el gebroken lijnzaad
- 40 ml ongezoete plantaardige melk
- 40 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel honingvervanger
- 2 tl pumpkin spice van Green Gypsy Spices
- Optioneel flavourshot / flavourdrops / zoetstof om het zoeter te maken
- Scheutje vanille aroma
- 50 g havermout
- 1 tl baksoda
- 100 g volkoren meel
- 25 g whey vanille smaak (of extra volkoren meel)
- Half zakje (8 g) bakpoeder
- 50 g amandelmeel
- Wat pompoenpitten voor bovenop de cake
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard.
- Gebruik een cakevorm (25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
- Schep het beslag in de cakevorm, top af met de fijne pompoenpitten en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
- Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.
Ontdek ook onze andere bananenbrood recepten:
- Gezond bananenbrood recept met noten en pure chocolade
- Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen
- Bananenbrood wentelteefjes
- Snicker bananenbrood
- Bounty bananenbrood
- Appel-banaanbrood
- Pina colada bananenbrood
- Bananenbrood met blauwe bessen en walnoot
- Bananenbrood met wortel
- Citroen maanzaad bananenbrood
- Courgette-banaancake
Recept van: @femsfoodiefinds