Pumpkin spice bananenbrood
Een voedzaam recept voor een pumpkin spice bananenbrood.
Bereidingstijd: 10 + 40 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 2 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake)
- 120 gram pompoenpuree (maak het zelf of gebruik een babypotje)
- 2 el gebroken lijnzaad
- 40 ml ongezoete plantaardige melk
- 40 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel honingvervanger
- 2 tl pumpkin spice specerijenmix (koekkruiden of kaneel kan ook maar smaakt anders)
- optioneel flavourshot / flavourdrops / zoetstof om het zoeter te maken
- scheutje vanille aroma
- 50 g havermout
- 1 tl baksoda
- 100 g volkoren meel
- 25 g whey vanille smaak (of extra volkoren meel)
- Half zakje (8 g) bakpoeder
- 50 g amandelmeel
- wat pompoenpitten voor bovenop de cake
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe de ingrediënten in de hiernaast vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard.
- Gebruik een cakevorm (25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
- Schep het beslag in de cakevorm, top af met de fijn pompoenpitten en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan.
- Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
- Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.
Recept van: @femsfoodiefinds