Rolletjes met gerookte zalm & bieten feta crème
Voorgerecht of tussendoortje voor 4 personen
Ingrediënten
4 personen
Pannenkoeken
- 75 g volkoren meel
- 1 ei
- 125 ml magere melk
- 0,5 tl baking soda
- 0,5 tl appelazijn of citroensap
- 100 g gerookte zalm
- ½ komkommer
Bieten feta crème
- 100 g gekookte bieten
- 60 g feta
- 50 g skyr of magere kwark
- 2 takjes dille + extra voor garnering
- Zout en peper
Extra
- tapas prikkers
Bereiding
Pannenkoeken
- Meng het ei met het meel en de baking soda.
- Doe vervolgens de melk er beetje bij beetje bij. Roer net zo lang totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
- Voeg ook de appelazijn toe.
- Verhit hierna wat olie in een pannenkoekenpan.
- Schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat het beslag verdeeld is over de pan.
- Bak de pannenkoek 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min.
- Maak zo ook de rest van de pannenkoeken.
Bieten feta crème
- Maak de bieten feta crème door alle ingrediënten ervoor de mixen tot een glad geheel met de blender of staafmixer.
Rolletjes maken
- Smeer een pannenkoek in met de crème en verdeel daarna plakjes komkommer en zalm erover.
- Rol de pannenkoek stevig op en snijd er rolletjes van.
- Herhaal dit totdat alle pannenkoeken en toppings op zijn.
- Prik de rolletjes aan prikkers.
Voorbereidingstip: De pannenkoeken en crème kun je een dag van tevoren maken.