Speculaas appel bananenbrood
Verrukkelijk recept voor speculaas appel bananenbrood
Bereidingstijd: 10 + 45 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 3 middelgrote rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 ml (ongezoete plantaardige) melk
- 85 g havermeel (havermout blenden)
- 100 g volkorenmeel
- 25 g whey vanille (je kan dit ook vervangen door extra meel)
- 1 zakje bakpoeder
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- snuf zout
- optioneel flavourshot / flavourdrops / zoetstof om extra te zoeten
- 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte).
- Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.
- Meng in een kom de droge ingrediënten. Roer daarna de droge ingrediënten door het banaanmengsel met een spatel. Het is prima als er nog wat klonten in het beslag zitten.
- Voeg optioneel zoetstof / flavourshot toe en proef of je de smaak goed vindt.
- Roer de appel blokjes door het beslag, bewaar wat blokjes voor de topping.
- Stort in een cakevorm van ca 25 cm.
- Top af met wat appel blokjes en strooi er optioneel nog wat speculaaskruiden overheen.
- Bak voor ca 45 min af in de oven en eetsmakelijk!
Recept van: @femsfoodiefinds