Speculaas cake
Een heerlijke en voedzame cake met de smaak van speculaas. Helemaal leuk in de Sinterklaas tijd, maar stiekem het hele jaar door lekker : )
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Ingrediënten
1 cake van 25 cm
- 65 g (zonnebloem)olie
- 85 g ongezoete appelmoes
- 85 g suikervervanger
- 160 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink
- 3 eieren
- 150 g volkoren meel
- 60 g havermeel
- 15 g eiwitpoeder vanille smaak
- 2,25 tl bakpoeder
- 1 of 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden (beslag tussendoor proeven)
- Snuf zout
- Optioneel: wat kruidnoten (BG) voor bovenop
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
- Meng alle natte ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten, incl. de suiker) met elkaar in een grote kom
- In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
- Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
- Stort het beslag in de bakvorm van 25 cm (bekleed met bakpapier) en strooi er optioneel nog wat (gehakte) kruidnoten overheen.
- Bak ca. 40-45 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van @femsfoodiefinds