Tartelletes met passievruchtcustard
Hoe leuk (en lekker) zijn deze tartalletes?
Ingrediënten
5 stuks
Bodem:
- 125 g havermeel
- 75 g amandelmeel
- 8 g bakpoeder
- 40 g suikervervanger
- 85 ml ongezoete plantaardige drink
- 15 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- Optioneel: vanille of caramel drops
Vulling:
- 5 diepvriesblokjes passievrucht (eventueel extra ter decoratie)
- 2 el custardpoeder
- 1 el suikervervanger
- 10 g havermeel
- 150 ml ongezoete melk
Bereiding
- Verwarm een heteluchtoven voor op 190 graden.
- Doe de haver- en amandelmeel, bakpoeder en suikervervanger bij elkaar. Roer door elkaar.
- Doe 1 voor 1 de overige bodemingrediënten erbij.
- Kneed het beslag tot ene bal (hij voelt wat plakkerig aan. Is ok) verdeel in 5 stukken.
- Vul de taartvormpjes. Druk de bodem plat en zorg voor een opstaande rand.
- Zet de vormpjes 20-25 min in de oven.
- Begin ondertussen met het maken van de vulling. Ontdooi de passievruchtblokjes 1 min in de magnetron.
- Verwarm de melk in een steelpannetje.
- Voeg de custardpoeder en later de suikervervanger en havermeel toe. Roer goed door. Voeg de passievrucht toe en roer even mee totdat je een dikkere substantie krijgt.
- Zet het vuur uit en vul de tartelletes met de custardvulling. Laat even afkoelen.
- Decoreer de tartelettes met wat extra ontdooide passievrucht, blauwe bessen en een beetje munt.
Recept door: @noor_lzfit