Voedzame appelbeignets met amandelspijs
Met dit recept worden de appelbeignets echt een feestje.
Bereidingstijd: 10 + 10 min
Ingrediënten
4 stuks
- 1 flinke appel
Voor het beslag:
- 50 gram volkoren meel
- 2 tl kaneel
- 8 gram suikervervanger
- halve tl bakpoeder
- 70 ml (ongezoete plantaardige) melk
Voor het spijs:
- 50 gram amandelmeel
- 30 gram honingvervanger
- een flinke tl suikervervanger
- scheutje water
Voor de kaneelsuiker dip:
- 2 el suikervervanger
- 1 tl kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht
- Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd in plakken van 1,5 a 2 cm.
- Meng de ingrediënten voor het beslag.
- Meng de ingrediënten voor het spijs, voeg kleine beetjes koud water toe tot het smeuïg is. Proef of je de smaak goed vindt.
- Leg de appel plakken op een bord. Bestrooi de appels met kaneelpoeder, smeer het spijs vervolgens over de bovenkant van de plakken en in het klokhuis gat.
- Verwarm een koekenpan met bakspray en wanneer de pan heet is, haal je de appel spijs plakken 1 voor 1 door het beslag en bak ze in de pan.
- Meng in een schaaltje de kaneel en suiker voor de dip.
- Bak ze goudbruin aan beide kanten en dip daarna in de kaneelsuiker.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze nog 10 minuten af in de oven.
*Dit recept is gebaseerd op een recept van Oh My Pie en Lenna Omrani, maar met een paar eetswitches.
Recept van: @femsfoodiefinds