Voedzame mango kokos cake
Deze mango kokos cake is een voedzaam recept voor een heerlijk tussendoortje.
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Ingrediënten
1 cake (25 cm)
- 150 g volkoren meel
- 60 g havermeel
- 20 g kokosrasp
- 2,25 tl bakpoeder
- Snuf zout
- 65 g zonnebloemolie (of olijfolie)
- 60 g ongezoete appelmoes
- 100 g suikervervanger
- 150 ml karnemelk (je kan dit zelf ook maken met citroensap en normale of vegan melk, check op Google hoe je dit kan doen)
- 3 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 100 gram mango, in blokjes gesneden (niet té rijp, dan komt er te veel vocht bij)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier en vet de rest van de vorm in met bakspray.
- Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom
- In een andere grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, karnemelk, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
- Meng met een rubberen spatel voorzichtig de mango door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm (bekleed met bakpapier) en bak ca. 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Recept van: @femsfoodiefinds