Chips met guacamole
Chips kunnen niet ontbreken op je borrelplank. Naast hapjes is het altijd fijn om lekker even een paar (voedzame) chipjes te kunnen dippen en eten.
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
1 schaaltje
Ingrediënten wrapchips:
- 3 volkoren XL wraps
- Bakspray
- Knoflookpoeder, bijvoorbeeld knoflooksletten van Green Gypsy Spices
Ingrediënten guacamole:
- 1 eetrijpe avocado
- 1 tomaat
- Knoflookpoeder, bijvoorbeeld knoflooksletten van Green Gypsy Spices
- Limoensap
- Verse koriander
Bereiding
Bereidingswijze wrapchips
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Knip of snij de wraps in driehoekjes op gewenste maat
- Spray de wraps in met wat bakspray en strooi hier naar smaak de kruiden overheen
- Verdeel de wrapchips op een bakplaat en schuif voor 10 minuten in de oven tot ze mooi knapperig en bruin zijn
Bereidingswijze guacamole
- Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit
- Lepel beide helften helemaal leeg en prak dit fijn in een bakje
- Voeg de knoflookpoeder, verse koriander (kan je knippen met een kruidenschaar of even fijn hakken) en wat limoensap toe en roer even goed door elkaar
- Snij een tomaat in kleine blokjes en voeg vervolgens nog toe aan de guacamole
Recept van @jessica_lazyfitgirl
Ben jij ook gek op chipjes om te dippen op je borrelplank? Smullen maar!
Je kan dit beide prima al eerder op de dag maken en op het laatste moment op de borrelplank erbij leggen. De guacamole kan je mooi van kleur houden door de pit er tijdelijk in te bewaren.