Zalmbonbons met pesto en pijnboompitten
Met dit recept maak je heerlijk voedzame zalmbonbons. Ook lekker om op tafel te zetten tijdens de feestdagen of een borrel!
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
- 4 el pijnboompitten
- Halve komkommer
- 250 g cherry tomaten
- 1 el kappertjes (optioneel)
- Vleugje citroensap
- 1,5 el groene pesto
- 1 el light mayonaise
- Handje verse basilicum
- 4 plakken gerookte zalm
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan.
- Snijd de komkommer in vier delen en snijd het vruchtvlees eruit. Snijd daarna in blokjes.
- Snijd de cherry tomaten in vieren.
- Doe de komkommer, cherry tomaten, kappertjes, een vleugje citroensap, groene pesto en mayonaise in een kom en roer door.
- Roer ook de pijnboompitten en basilicum erdoor en houd wat achter voor de decoratie.
- Neem nu een stukje folie en leg hier een plakje gerookte zalm op.
- Schep een deel van het mengsel op de gerookte zalm. Vorm vervolgens een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen.
- Maak de zalmbonbons af met de overige pijnboompitten en basilicum
- Eet smakelijk!