Zoete bananentaartjes
Deze zoete bananentaartjes kosten je nog geen 10 minuten werk en zijn dus ideaal voor elk moment van de dag!
Bereidingstijd: 10 + 20 min
Ingrediënten
2 porties
- 100 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- Snufje zout
- 8 gram bakpoeder
- 50 ml ongezoete amandelmelk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Flinke shot stroopwafel
- 2 of 3 eetlepels honingvervanger
- 1 banaan
- Optioneel: amandelschaafsel en poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
- Voeg alle natte ingrediënten aan de kom toe en maak met je handen er een grote bol van.
- Verdeel de bol in vieren. Leg 1 bolletje apart. Maak van de andere drie bolletjes weer 1 grote bol om deze vervolgens weer in tweeën te verdelen.
- Doe elk bolletje in een bakvorm en druk goed aan.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel die over de twee bakvormpje.
- Verdeel het overgebleven bolletje over de twee bakvormpjes door ze met je handen er boven te verkruimelen.
- Doe de bakvormpjes voor 20 a 30 minuten in de oven. De taartjes zijn klaar als ze lekker krokant zijn. Laat ze goed afkoelen.
- Top de taartjes af met het amandelschaafsel en strooi er nog wat poedersuiker over. Bon appetit!
Recept van: @twirrewyn1985