De zomer is eindelijk hier! Tijd om je te inspireren met heerlijke gezonde zomerse recepten die helemaal bij de Lazyfitgirl Methode passen. In dit blog deel ik wat je het beste kunt eten bij warm weer en een aantal heerlijke zomerse recepten.


De Eetswitch: gezonde zomerse recepten en meer

Ik houd van makkelijke recepten die niet te veel tijd kosten en die ideaal zijn voor het hele gezin. Wat mij betreft is de zomer de ideale tijd om je leefstijl te verbeteren. Ik voel me in de zomer altijd vrolijker, energieker en er lijken meer uren in een dag te zitten. Maar aan de andere kant heb ik geen zin om lang in de keuken te staan als het écht warm weer is. Misschien is de zomer wel helemaal geen fijne tijd voor jou, omdat je baalt van de extra kilo’s die je liever kwijt had willen zijn. Ik weet hoe dat is en gun het jou om weer lekker in je vel te zitten. Wil jij deze zomer afvallen op een duurzame manier? Ga dan aan de slag met De Eetswitch. In dit receptenboek vind je meer dan 75 recepten en leg ik jou precies uit hoe het eetswitchen en daarmee afvallen in zijn werk gaat! Neem hem mee op vakantie en maak direct een frisse start met gezonder eten en leven. 


Wat kun je het beste eten bij warm weer? 

Uiteraard is het belangrijk om voldoende water te drinken. Wist je dat wanneer je dorst ervaart, je eigenlijk al te laat bent? Sleep daarom vooral een fles water overal mee naartoe. Maak ook eens zelf smaakwater door schijfjes komkommer toe te voegen aan een kan water. Een schijfje sinaasappel in je water is een mooie eetswitch voor verse jus. Verder is het slim om voor voeding te kiezen die veel vocht bevat. Eet lekker veel groenten en fruit. Watermeloen, aardbeien en komkommer zijn ideaal om mee te nemen naar een dagje uit. 

wat kun je het beste eten bij warm weer watermeloen



Wat is lekker en gezond?

Ook in de zomer liggen verleidingen op de loer. Frietje hier, ijsje daar. Een cocktail op het terras of wat dacht je van een onbeperkt buffet op vakantie? Het is belangrijk om je te beseffen dat je lichaam niet in staat is om gigantisch aan te komen in vetmassa in een paar weken. Eet je een week ongezond op vakantie, dan is dat vaak vocht dat je lijf vasthoudt. Lazyfitgirl Evelien deelt graag haar tips rondom balans op vakantie met jou in het artikel ‘Aankomen op vakantie? Gun jezelf ook bewuste genietmomenten’. Vind je gezond eten lastig door minder structuur en meer uitjes? Zorg er dan voor dat je een aantal succesrecepten achter de hand hebt om je eigen voedzame versies te maken. Zo kun je vele tussendoortjes zelf maken die je mee kunt nemen. En op vakantie blijf je in balans door bewust te kiezen voor het allerlekkerste, maar ook door zelf te koken of boodschappen te doen. Zo kun je verse frietjes uit de oven of airfryer maken en zelf een gezonde versie van ijs bereiden. Geniet in balans met de gezonde zomerse recepten van Lazyfitgirl! 

Wat is lekker en gezond airfryer


Tijd voor barbecue!

Als er iets is wat we in Nederland graag doen dan is het wel barbecueën. Misschien zie je daar tegenop, omdat je juist graag wil afvallen. Al die vette sauzen, het stokbrood met kruidenbrood en het vlees... heel veel vlees. Het is heerlijk voor een keertje, maar als die barbecue vaker aan gaat, dan wil je misschien gezondere keuzes maken. I got you covered! Ik deelde mijn Lazyfitgirl barbecue tips eerder met je in een blog, zodat jij gewoon kunt genieten. 

barbecue tips


4 gezonde zomerrecepten om van te smullen 

En dan is het nu tijd om een paar van mijn favoriete gezonde zomerse recepten te delen! Ik ben dol op salades, maar ze moeten wel goed gevuld en verzadigend zijn. Het is heerlijk om een grote salade te maken en deze ook bij de lunch te eten als bijgerecht. Zo heb je meteen je groenten binnen. Deze zomerse salade heb je zo gemaakt! Voor het diner is een goed gevulde salade met couscous of volkorenpasta enorm geschikt. Een koude pastasalade is ook ideaal om mee te nemen als je erop uitgaat. Fan van geitenkaas? Deze gouden smaakcombinatie met geitenkaas en granaatappelpitjes is net zo lekker als op een terras. Deze recepten zijn door het gebruiken van volumevoeding allemaal geschikt om lekker veel van te eten terwijl je afvalt! 

Wil je graag meer gezonde zomerse recepten ontdekken? Check dan mijn receptenpagina voor nog meer inspiratie! 


Afvallen na de vakantie

Zit jouw vakantie er al op? Of wil je na de vakantie beginnen aan een gezondere leefstijl. Ik krijg na de vakantie altijd heel veel zin om weer nieuwe doelen te stellen en een nieuwe start te maken. Het is nooit te laat om nieuwe gewoontes te trainen en routines te bouwen. Wil jij ook afvallen na de vakantie door een frisse start te maken? Ik deel graag drie tips met jou om de beste versie van jezelf te worden! 

afvallen na de vakantie