1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Snijd de knoflook, prei en rode ui fijn. De broccoli snijd je in roosjes.
  3. Verhit de olie in een pan en bak hierin de prei, knoflook, ui en de helft van de broccoli. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken en voeg dan de kookroom en amandelmelk toe. Laat dit 5 minuten pruttelen en pureer dan met een staafmixer. Dit hoeft niet helemaal egaal maar vooral de grote stukken eruit. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de pasta volgens de beschrijving en ook de overgebleven broccoli en spruitjes kook je even tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten en kan in hetzelfde water als de pasta).
  5. Vervolgens schep je de pasta, broccoli, spruitjes en de saus door elkaar heen. Verdeel dit over een ovenschaal en top af met de feta.
  6. Zet voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  7. Serveer met verse peterselie. 

Ontdek ook: