Hoe maak je pasta pesto met kip?

  1. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de cherry tomaten in vieren.
  3. Verhit wat olie in de pan en bak de kipstukjes goudbruin.
  4. Voeg hierna de gegrilde groente toe en bak nog 5 minuten mee.
  5. Voeg de pesto en haverroom toe en roer door.
  6. Zodra de pasta beetgaar is, giet je de pasta af en doe je de pasta bij de groente.
  7. Roer ook de cherry tomaten erdoor. 

pasta pesto met kip en groenten

Makkelijke en gezonde pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip; een populair recept dat je vast wel een keer hebt gegeten. Houd je van pasta en heb je een keer niet zo veel tijd om te koken? Dan is dit recept ideaal. Dit gerecht heb je binnen een handomdraai gemaakt, doordat je kant-en-klare groenten uit de diepvries gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is de volkoren pasta koken, de kipstukjes en groeten bakken, saus maken en alles door elkaar mengen. Binnen 15 minuten serveer jij een heerlijke maaltijd! Naast dat deze pasta pesto met kip makkelijk te bereiden is, is het ook nog eens erg gezond door de volkoren pasta, haverroom en vega kipstukjes. Dat zijn twee vliegen in één klap! 

pasta pesto met kip

Welke pasta gebruik je voor pasta pesto?

Voor pasta pesto met kip kun je verschillende soorten pasta gebruiken. Wij kozen voor dit recept voor farfalle (ook wel strikjes pasta genoemd). En dan uiteraard de gezonde, volkoren variant.

Variatietips

  • Gebruik ook eens rode pesto.
  • Koude pasta met kip en pesto is ook erg lekker. Heb je over? Dan kun je het de volgende dag prima eten als lunch, zonder dat je de restjes op hoeft te warmen.
  • Diepvriesgroente is makkelijk en snel, maar je kunt ook variëren met jouw lievelingsgroente. Gegrilde asperges zijn bijvoorbeeld ook lekker hierbij.

Serveertip

Het is ook heerlijk om aan deze pasta pesto met kip een beetje Parmezaanse kaas en een handje rucola toe te voegen.

Pasta pesto met kip bewaren

Als je de pasta pesto in een gesloten bak bewaart in de koelkast, dan blijft het gerecht twee tot drie dagen goed. Ook kun je het gerecht invriezen, waardoor deze nog langer goed blijft (tot drie maanden). Eventuele toppings laat je weg, denk aan Paramazaanse kaas. Dit kun je op het moment dat je de pasta gaat eten eroverheen strooien.  

Pasta recepten

Andere gezonde pastarecepten ontdekken? Probeer dan ook: